dissabte, 2 de juny del 2007

Història i memòria de la revolució llibertària, a València

HISTÒRIA I MEMÒRIA DE LA REVOLUCIÓ LLIBERTÀRIA
Trobada d'investigadors del Moviment Llibertari

València, del 29 de juny al 1 de juliol de 2007
Col·legi Major Rector Peset, Universitat de València
Plaça del Forn de San Nicolás 4, 46001 València

Organitzen Confederació General del Treball (CGT) i Fundació Salvador Seguí (FSS)

PRESENTACIÓ
Després de l'experiència de les Jornades Llibertàries, que es estan desenvolupant per tot l'Estat espanyol durant l'any 2006 i l'any 2007, celebrades al voltant de l'obra constructiva de la Revolució, amb motiu del 70 aniversari del 19 de juliol de 1937, volem organitzar unes Jornades centrades en la Història i Memòria de la Revolució Llibertària, amb la finalitat de reflexionar de forma col·lectiva sobre aquests temes, que són part fonamental de la Memòria Històrica.

Les jornades es desenvoluparan de la següent forma:

OBJECTIUS
• Fomentar el coneixement del pensament llibertari.
• Aprofundir en la difusió de l'obra constructiva de la Revolució.
• Reflexionar sobre la necessitat de la memòria col·lectiva.
Amb aquest projecte no només volem recuperar la memòria del Moviment Llibertari a través de la difusió de l'obra constructiva de La Revolució Llibertària, sinó propiciar la reflexió sobre la memòria històrica, col·lectiva i social.

Metodologia de treball:
Les Jornades es desenvoluparan per taules temàtiques de discussió on cada ponent presentarà el seu treball que serà debatut entre els assistents. Cada taula serà moderada per un dels participants que després d'una breu presentació donarà pas a les intervencions dels ponents, aquests tindran 10 minuts per a explicar la seva argumentació, ja que el que es pretén és potenciar el debat entre estudiosos del Moviment Llibertari, i es provoqui una discussió animosa, que enriqueixi a participants i assistents.

SESSIONS:

Divendres 29 juny (17 h)
Mesa 1: Cap a una definició de la memòria històrica: Metodologia i problemes.
Mesa 2: Qui fa la memòria històrica? Protagonistes, investigadors, associacions. Es tractaria de reflexionar fugint del dogmatisme sobre la conceptualització del terme amb la finalitat d'arribar a conclusions.

Divendres 29 juny (20,30 h)
Recital de poemes de Jesús Lizano

Dissabte 30 juny (10,30 h)
Mesa 3: Memòria històrica i revolució: Va haver-hi una revolució llibertària? Aquí es repassarien des dels tòpics, anacronismes, romanticismes, etc. fins a la possibilitat d'enquadrar les diferents concepcions revolucionàries.

Dissabte 30 juny (17 h)
Mesa 4: Memòria històrica i revolució: estat actual de les investigacions (I). Espai per a presentar els últims treballs o les investigacions en curs.

Dissabte 30 de juny (20,30 h)
Pel·lícula de José Mª Nunes

Diumenge 1 de juliol (11 h)
Mesa 4: Memòria històrica i revolució: estat actual de les investigacions (II).

Paral·lelament a les Jornades hi haurà una exposició de documentació sobre la Memòria de la Revolució (amb materials de la FSS), servei de llibreria i per les nits tindran lloc dues sessions lúdiques: Una pel·lícula del realitzador José María Nunes i un recital del poeta Jesús Lizano.

Per a contactar utilitzar el següent correu electrònic: Rafael.Maestre@uv.es

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com