dissabte, 5 de maig del 2007

El PSOE-PSC vol fulminar model de Seguretat social i d´estat del benestar . Aquest fet va dur a una vaga general estatal el 1985

Com informava en un post anterior, el PSOE , de la mà del´espanyolista neoliberal de Zapatero ha posat en el seu equip econòmic a "neocons" privatitzadors, que es volen carregar el model de Seguretat social estatal, i no per fragmentar-la i avançar cap a una seguretat social catalana, que és el que ens correspondria demanar com a país, sinó impulsen cap a un model regressiu socialment, que preten "jugar" a borsa amb els fons de reserva de la seguretat social, perjudicar els pensionistes i futuribles, els vidus i incapacitats, etc.
Cal recordar que al PSOE, fer exactament el que ara pretén el 20 de juny del 1985 va haver resposta massiva amb una vaga general a nivell estatal.
Quina diferència hi ha ara? que el projecte va tirar el febrer amb la complicitat de CEOE-CCOO-CEPYME-UGT a nivell estatal, que els deixa en evidència, malgrat propaganda oficial.
En el desert del tema, la veu del compromés diputat d´ERC Joan Tardà, és un clam a la dignitat social de l´estat del benestar , per això Esquerra :

Esquerra presentarà una esmena a la totalitat al projecte de reforma de la seguretat social

El portaveu d´Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha anunciat que Esquerra "es veu obligada a presentar una esmena a la totalitat al projecte de llei del govern espanyol" de reforma de la seguretat social. Segons Tardà, aquest projecte preveu una llei "regressiva i impròpia" d´un govern d´esquerres que "no s´entén ni políticament, ni jurídicament". Amb la presentació de l´esmena a la totalitat, Esquerra espera "obrir un debat profund" sobre la reforma de la seguretat social.

Segons explica Jordi Ginesta, assessor del Grup Parlamentari en temes econòmics i laborals, el projecte del govern espanyol "limita l´accés al sistema públic de pensions" i "no suposa cap mena d´avenç".

Les principals mesures regressives del projecte de llei fan referència a les pensions de jubilació, dels incapacitats i de viduïtat. Pel que fa a la jubilació, augmenta el temps de cotització fins a dos anys més perquè es canvia el còmput, que elimina els dies-quota. A més, no es pot accedir a la jubilació parcial si s´ha canviat de feina durant els darrers sis anys de vida laboral.

Pel que fa a les prestacions d´incapacitat, es limita l´accés a la incapacitat permanent de determinats col·lectius als 45 anys, es limita l´import per a grans invàlids i es modifica el càlcul de les prestacions per anys de cotització. El projecte també preveu excloure la viduïtat si és per causes naturals i no hi ha dos anys de matrimoni o existència de fills o cinc anys de convivència.

L´objectiu de l´esmena a la totalitat és aconseguir que el PSOE "tiri enrere un projecte de llei que inclou grans mesures regressives" i que la reforma sigui "veritablement global i pensada en futur". Esquerra considera que el projecte és "un atac a l´estat del benestar i directament a determinats col·lectius de pensionistes".

Aquí teniu l´esmena a la totalitat d´ERC que es presentarà i el decàleg de mesures regressives que el PSOE-PSC en mans de neoliberals, pretenen tirar endavant, i ja veurem amb quins socis de dretes (CIU?-PNB?-Coalición Canaria?).
Pretén el PSOE que les classes populars es mobilitzin de nou contra l´estat per defensar l´actual model d´estat del benestar, malgrat els dèficits. O es prenen mesures urgents, o caldrà plantejar mesures urgents des del sindicalisme nacional perifèric.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com