dilluns, 30 d’abril del 2007

1r DE MAIG 2007: ORGANITZA'T I LLUITA!. Convocatòries 1er de maig



Us faig present a l´avançada del manifest de l´1 de maig dia dels treballadors/es, en un manifest que ve a sintetitzar a situació que es troba el món laboral d´una forma desacomplexada, que hi afegiria el Marc català de relacions laborals que ens doti d´una Seguretat social catalana , així com la capacitat exclusiva de legislació en l´àmbit sociolaboral, politiques passives, FOGASA, inspecció de treball, les pensions, etc, amb tot el que suposa i marqui aquest el objectiu comú del sindicalisme en clau de sindicalisme sobiranista, més enllà d´adscripció sindical individual i d´organització sindical, i que molt aviat tindrà una nova plataforma social que ho articuli i pugui rebre adhesions per avançar en aquest camí de no retorn que dignifiqui al conjunt de treballadors/es.
Com deia, us adjunto el manifest que em fan arribar des de la CGT DE CATALUNYA:

1r DE MAIG 2007: ORGANITZA'T I LLUITA!

Per a tots, tot

L'última reforma laboral ha suposat la universalització del contracte indefinit "barat" i la transferència de diners de les arques públiques a mans empresarials a través de subvencions i bonificacions. Els contractes de treball decreixen en drets gràcies a la subcontractació, la indefinició de l'obra, la vinculació laboral als contractes mercantils, les Unions Temporals d'Empreses o els falsos autònoms, imposant-se la dramàtica moda dels Expedients de Regulació d'Ocupació com a forma "tranquil·la" d'acomiadament col·lectiu, i moltes vegades pas previ a la deslocalització i al tancament d'empreses que estan assolant la vida de milers de famílies i que amb l'implacable procés de privatitzacions són aspectes fonamentals del procés de precarització de la societat.

La meitat de les persones assalariades treballem a contrates i subcontrates, obligant-nos a aceptar treballs de menys hores per acabar treballant en dos llocs, a retardar la sortida del domicili familiar o, quan ho aconseguim, a compartir l'habitatge, a sotmetre'ns a unes rotacions laborals salvatges, treballant per temporades o acceptant treballs escombraria.

Això condueix a que les persones renunciïn a cuidar-se i ser cuidades, lliurant a la iniciativa privada i al mercat el que és un deure i un dret de tots i totes. La Llei de Dependència és un mer foc d'artifici. El 65% de les persones autònomes són dones, el que implica la incapacitat de l'estat en aconseguir l'equiparació dels sexes i la mentida que suposa la Llei d'Igualtat, que impossibilita la plena incorporació de la dona a l'ocupació. I com a guinda, tenim la reforma de la Seguretat Social, amb la qual augmenten els anys que hem de treballar per accedir a una pensió de jubilació i endureixen les condicions per a les pensions d'incapacitat i de viduïtat, perjudicant tots els treballadors, però especialment els col·lectius socials més desfavorits.

La futura aplicació de la Directiva Bolkestein estendrà la iniciativa privada en la gestió dels serveis socials, un pas més en la conversió dels nostres drets en cotització borsària. Augmenten de nou els accidents laborals greus i molt greus, aquells que generen una incapacitat per tota la vida en qui els sofreix, i seguim en més de quatre morts al dia només per anar a treballar. A costa de la vida dels treballadors, els beneficis empresarials es multipliquen cada any a tots els sectors.

S'imposa i generalitza un tracte humiliant i discriminatori a les persones immigrants que vénen a treballar al nostre país i que generen béns i riqueses, però que l'estat espanyol i l'Europa fortaleza obliguen a morir en tanques, cayucos, pasteres, o que les abandona a la seva sort.

Vivim en una societat alienada pels mitjans de comunicació i per una educació irracional basada en valors retrògrads, que no fan sinó generar escenes diàries de brutalitat, ja sigui en properes guerres, en dones assassinades per la violència masclista, en l'extensió de l'agressivitat quotidiana o en la corrupció generalitzada. Aquesta degradació social promou un feixisme rampant davant del qual l'estat no fa cap altra cosa per fomentar les desigualtats i la ignorància, promovent amb això un nacionalisme anacrònic. Mentre la repressió sindical, policial o judicial de qualsevol moviment social crític és la seva única resposta.

Més que mai, hem de lluitar pels drets socials, suposadament consolidats, per avançar cap a una major dignitat social, qualitat de vida i ampliació de llibertats per a tots i totes; sent la mobilització social i la mobilització laboral els únics vehicles capaços de frenar i resistir davant d'aquells que anteposen els beneficis, el poder i la violència a la vida, els drets i les persones.

Ara i sempre, contra l'explotació i la repressió:

Organitza't i Lluita!

Confederació General del Treball (CGT)


Convocatòries de manifestacions de la CGT de Catalunya per al 1r de Maig de 2007

  • Barcelona: 11.30 h. Via Laietana/Jaume I (Pl. de l'Àngel)
  • Tarragona: 19 h. Pl. Imperial Tarraco/Rambla Nova
  • Lleida: 12 h. Pl. del Treball
  • Girona: falta concretar convocatòria
  • Sabadell: dilluns 30 d'abril, 19h, Pl. Marcet, cercavila "la precarietat té culpables, assenyalem-los"
Paral·lelament, vist les diferents lluites socials hi ha un emergent moviment anticapitalista, que aprofitaran el 1er de maig per sumar-se a convocatòries i que han fet un manifest propi, el qual critiquen als governs de torn i les direccions de CCOO-UGT i que , i això no és fàcil en un manifest obrerista, defensen la renacionalització integral del transport ferroviari(RENFE), i també el dret a l´autodeterminació, explicitament. Pel coneixement general crec que és necessari de que sigui conegut,vist que afecta empreses prou conegudes amb conflictivitat laboral:

MANIFEST PER UN 1r DE MAIG ANTICAPITALISTA i MANIFESTACIÓ A BARCELONA

PELS DRETS SOCIALS I LABORALS! CONTRA LA CRIMINALITZACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES!

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 1r DE MAIG A LES 17h A LA PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Una vegada més en aquest 1r de maig, molts homes i dones sortim al carrer per fer sentir la nostra veu contra les agressions del capitalisme i per solidaritzar-nos amb les lluites socials.

El sistema capitalista i els seus governs reprimeixen i criminalitzen les lluites dels treballadors, moviments i organitzacions que es mobilitzen contra els acomiadaments i reestructuracions salvatges com és el cas d’Iberia; als qui defensem el dret a l’habitatge i l’ús social dels espais públics com és el cas del moviment okupa; i als immigrants que reivindiquen els drets fonamentals de residència i treball.

Els successius governs de la Generalitat i de l’Estat en comptes de defensar els interessos de la majoria apliquen polítiques favorables als empresaris; autoritzen el tancament d’empreses (com Philips, Miniwatt, Braun, etc.), la reducció de personal i els acomiadaments (com el de SEAT); permeten, quan no encoratgen, les deslocalitzacions d’empreses; impulsen la privatització dels serveis públics; no prenen mesures efectives contra la sinistralitat laboral; emparen operacions especulatives que atempten contra els drets de les persones, l’habitatge i el medi ambient. Des del govern de l’estat es llança una nova ofensiva contra les pensions i en benefici de retardar l’edat de jubilació; no redueixen per llei la jornada laboral a 35 hores; mantenen les injustificades modalitats de contractació que només propicien la precarietat..., tot això sense escandalitzar-se davant l’enriquiment d’una minoria i el creixement de les desigualtats.

Davant d’aquesta situació d’emergència social és necessària la resposta unitària i solidària dels treballadors, d’aquelles organitzacions i moviments socials que no ens rendim davant la dreta i el capital, que ens oposem al sindicalisme pactista i de claudicació practicat per les direccions d’ UGT i CCOO .

Aquest 1r de maig, l’Assemblea de Treballadors en Lluita (Bocatta, Iberia, Mercadona, SEAT, etc.); la Xarxa Solidària Contra els Tancaments i la Precarietat; diversos sindicats i organitzacions del moviment obrer, de les lluites dels immigrants, de les dones, etc. Organitzacions polítiques de l’esquerra anticapitalista, de l’esquerra independentista; organitzacions solidàries amb els pobles que lluiten contra l’ocupació militar, la repressió, per la llibertat i la justícia social (a l’Iraq, Palestina, Afganistan, Oaxaca, etc.) o per la construcció d’alternatives al capitalisme com ara a Veneçuela, Cuba, Bolívia i altres països d’Amèrica Llatina, junt amb activistes que es mobilitzen per un habitatge digne; convoquem una manifestació pels següents objectius:

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments d’empreses i deslocalitzacions. No a la precarietat laboral. No a la repressió sindical. Solidaritat amb les lluites dels treballadors de Bocatta, Delphi, Iberia, Mercadona, SAS, SEAT, SINTEL, etc.

- Per la defensa dels serveis públics en els àmbits de la salut i l’educació. Per un transport públic gratuït i accessible. Els drets socials no són mercaderies: No a les privatitzacions, no a la llei de l’ICS, renacionalització integral del transport ferroviari.

- Contra el patriarcat i la discriminació laboral i social de les dones: Per la llibertat i la igualtat de les persones.

- Contra l’explotació laboral i la discriminació racial: Per la igualtat de drets, pels “papers” per tots i totes les immigrants.

- Pel dret a l’habitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra l’especulació: No al Quart Cinturó, No a la MAT, No al traçat de l’ AVE.

- Contra l’opressió nacional: Pel dret a l’Autodeterminació.

- Contra la guerra i les ocupacions: a l’Iraq, a Palestina, a l’Afganistan, al Sàhara, etc. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

PERQUÈ UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE: SENSE EXPLOTADORS NI EXPLOTATS

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 1r DE MAIG A LES 17h A LA PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Primeres organitzacions convocants: Assemblea de Treballadors en Lluita de Bocatta, Iberia, Mercadona, Assemblea d’Acomiadats de SEAT, Treballadors de Sintel, Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, Cobas, CISA d’Iberia, CTA, En Construcció, Federació del Metall de CGT de Catalunya, IAC (CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF,FTC,USTEC-STEs), Sindicat Ferroviari, SU Metro, Assemblea per la regularització sense condicions, Marxa Mundial per les Dones de Barcelona, Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista, Cajei, Maulets, Endavant, Corrent Roja, En Lluita, PCPE, Revolta Global, Rojos/es d’EUiA.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com