dimecres, 7 de març del 2007

El 2004 una dona cobrava brut de mitja 15.347 euros, mentre un home cobrava 22.987 euros

És destacable el pràctic informe del Departament de Treball del Govern de la Generalitat , avui en el dia de la dona , a fet public en informe titulat "Dones i treball" aquí indexat.
El percentatge de dones que treballen a Catalunya dobla la mitja espanyola, essent un 81% dels homes i un 62% de les dones, força esperançador, per sobre mitja de la UE, però en quan a salaris, encara hi ha un diferencial superior al 30% de mitja, ja que el 2004 una dona cobrava brut de mitja 15.347 euros, mentre un home cobrava 22.987 euros, d´escàndol el diferencial, i encara quan un dels dos membres no treballa es pregunten perquè, això segur que no hi ajuda gens.
Tot i tenir cada cop més estudis i per tant accés a feines més qualificades i millors sous, els llocs claus i directius, continuen excessivament masculinitzats.
Queda molt per fer, però almenys sabem cap a on hem d´anar i facilitar les politiques del temps, amb vida familiar, és la clau per millorar l´insersió laboral femenina.

Altra cosa és la realitat a comarques com el Berguedà que és més aguditzat degut a que l´atur femení dobla el masculí, i a sobre es tracta de dones de més de 40 anys, sense massa formació provinents de manufactures i varis, massa treball precari que doni solidesa i ni molt menys salaris dignes, falta l´arrencada immediata del polígon a Olvan, que s´acceleri tràmits urbanístics i vagi acompanyat amb inauguració tram en obres de la c-16 entre Puig-reig i Gironella, si no volem perdre el tren altra cop, o manca d´agilitat per part de l´INCASOL, volgut o no, esperant omplenar altres poligons. Mentrestant el de Cal Vidal(Puig-reig) està en plena urbanització , tot i que em consta que encara no s´ha posat a exposició pública el projecte, anomalia a corregir i evitar problemes d´alegacions contràries, un polígon que li calobligatòriament un pla d´emergència, ja que a Puig-reig, junt amb Cercs, som els dos únics pobles de la comarca amb risc químic, degut a Cal Vidal per centre de proveïment de gasoli de TOTAL.
Segur que als compradors de pisos de HINES no els hi han explicat, i donarà a què parlar....encara algú creu que algú es gastarà una morterada per pisos de luxe?. No serà que pretenen que s´aprovi ràpid amb connivència local, per no espantar de depèn de qui pugui venir als habitants de poble i comarca?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com