diumenge, 20 de maig del 2007

Sostres fora! .La premsa aburgesada,critiquen anunci encertat de Departament de Treball i oculten sovint els 146 morts del 2006


Que surtin els grans empresaris de la construcció perquè els molesta veure un encertat anunci del Departament de Treball de la Generalitat, on es veu a metro Plaça Espanya una simulació d´un dipòsit de cadàvers de treballadors morts, perquè poden perdre negoci i queden en evidència davant empresaris europeus visitants,és que no volen assumir la part de responsabilitat que els pertocaria, quan de llarg el sector de la construcció és el que més accidents greus i morts té a la feina. Mentre no hi hagi una condemna en ferm que empresoni un empresari responsable subsidiari de la mort d´un obrer, és difícil que el sector es consciencii, quan hauria d´ésser el primer interessat a combatre pels costos socials i econòmics que això suposa. Ara, que el diari Avui amb article anterior de Salvador Sostres que feia apologia del acomiadament lliure, atacant drets socials bàsics dels treballadors , que ni el "neocon" Sala-Martín gosaria,potser, quan per ignorància mental ignora que no hi hauria beneficis empresarials sense treballadors que els fessin la feina, oi més quan les cotitzacions dels treballadors massa sovint serveixen per finançar el propi empresariat com desgravacions fiscals que surten dels pressupostos de l´Estat o la pròpia Seguretat social que contribuim tots/es, que no rebem obrers les ajudes socials que per la nostra contribució ens mereixerien com a contribuient nets del 80% dels impostos i ens acostés a països més equitatius com països nòrdics.
Que Salvador Sostres que no sap que és tórcer l´esquena , tingui encara ara tribuna pública per fer fatxenderia dels seus privilegis de classe, ja que és un vividor professional que viu de renda de la família propietària de botigues Camper (alguns ja sabem on no anar a comprar), ja voldria veure´l com milers treballant per aixecar la familia i pagar la hipoteca. Modestament demano o se´l despatxa com a articulista o milers de treballadors sobiranistes ,que compren el diari Avui, (sobretot per alguns bons articulistes) fins ara, haurem de fer el plantejament de canviar i llegir premsa general més sensible socialment i laboralment, i no aburgesada i economicista preocupada per beneficis empresarials i despreocupada per la pèrdua de poder adquisitiu de les rendes dels treballadors, com demostra editorial que demanava retirada anunci. Personalment , per sensibilitat manifesta, em declino pel diari El punt.
CIU i la patronal Foment del Treball amb Rosell al davant, que els molesti anunci al construmat, és que anem bé per situar el debat de les morts laborals al centre del debat, perquè aviat es plantegi que es portin a la via penal, com passa amb els accidents de trànsit. Que la burgesia catalana i els mitjans afins critiquin un anunci que denuncii una realitat social, els deixa en evidència, i en aquest cas, és un punt a favor de la consellera de Treball Mar Serna. 146 morts el 2006 i 1300 accidents greus a Catalunya, és un 11-M anual que es silencia, i hi ha qui té una part de responsabilitat vetllant per complir prevenció de riscos laborals, que es molesti, quan en són part responsable, en molts casos. Treballadors, administració i empresariat haurien d´anar de bracet, però les preses i l´estalvi econòmic prevalen encara per ara a la prevenció, massa sovint. Vergonya s´haurien de fer alguns per col.laboracionisme en el "terrorisme laboral" diari , es diguin Rosell, Sostres o el nom que sigui, que pretenen invisibilitzar el problema real, i que cal denunciar aquesta xacra social.
Per cert, de font directa m´assabento que ERC ha aconseguit el traspàs de la gestió a la Generalitat de l´Inspecció de Treba a partir del 30 de juny,complint d´estatutet nou, de la iniciativa del diputat d´ERC al Congreso espanyol, Joan Tardà. Una gran notícia, un pas més per articular Marc català de relacions laborals necessari i possible.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com