dimarts, 3 de març de 2009

Comencen els cursos de formació de 1.305 persones en atur per treballar a la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona

 
 
El Departament de Treball, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, destina gairebé 1.300.000 euros per a la primera fase de formació

Fins ara, 19 empreses, adjudicatàries de serveis o locals, ja han previst la contractació de 1.130 persones, segons han indicat a l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei d’Ocupació de Catalunya

L'entrada en funcionament de la terminal T1 de l’aeroport de Barcelona comportarà la contractació de més de 3.000 persones

Els ajuntaments del Delta del Llobregat (Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi, Gavà i Castelldefels) imparteixen els 85 cursos de formació La consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha presentat avui al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderón de Viladecans els cursos de formació per a persones aturades per treballar en la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona. Un total de 1.305 persones en atur es formaran en els cursos de formació que ja han començat a fer-se per treballar en la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona, que entrarà en funcionament aquest any.

El Departament de Treball, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, aporta gairebé 1.300.000 euros per a la primera fase de formació de les persones en situació d’atur interessades en millorar la seva preparació per optar als nous llocs de treball de la terminal aeroportuària.

Fins ara, un total de 19 empreses, considerades grans empreses adjudicatàries de serveis o locals, preveuen la contractació de 1.130 persones segons han assenyalat a l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei d’Ocupació de Catalunya. 

Aquest nombre de persones contractades augmentarà en el moment que les empreses que rebin petites concessions quantifiquin les persones que necessitaran contractar.  L’entrada en funcionament de la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona el 2009 implicarà la contractació d’unes 3.040 persones que treballaran a les noves instal·lacions, segons les previsions d’increment de personal d’Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA) i d’empreses alienes per l’ampliació aeroportuària.

 
Els ajuntaments del Delta de Llobregat (Viladecans, El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi i Castelldefels) són els encarregats de fer els cursos de formació, tal i com recull el protocol de col·laboració signat el desembre passat pels Departaments de Treball i de Política Territorial i Obres Públiques, AENA i els cinc ajuntaments.
 
El Pla de Formació per a persones desocupades per a la terminal T1 pretén donar resposta a les necessitats formatives de les ocupacions amb més demanda. Per tal que la formació sigui el més útil per a les persones i les empreses, s’han definit cursos de formació que, en alguns casos, donen formació polivalent i útil en diverses ocupacions.
 
Els cursos de formació que reben les persones en situació d’atur són d’agents de serveis aeroportuaris, de persones dependentes de l’aeroport, d’administratius/ves de serveis aeroportuaris, d’auxiliars de sala, de vigilants de seguretat, de cambrers i d’auxiliar de neteja de l’aeroport.
 
Els ajuntaments del Delta de Llobregat han desplegat el pla formatiu “Pla d’Aeroports: Formació de persones desocupades per a la T1”, amb la validació de la formació d’AENA per tal adequar-la als estàndars reglats per l’entitat. L’objectiu és formar totes aquelles persones demandants interessades en l’oferta ocupacional generada per l’ampliació de l’aeroport.
 
En total, els ajuntaments de Viladecans, El Prat de Llobregat, Castelldefels, Gavà i Sant Boi impartiran 85 cursos dels que se’n beneficiaran 1.305 persones en situació d’atur.
 
Per municipis, l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat impartirà 21 cursos de formació, el de Viladecans i El Prat de Llobregat en faran 18 cadascú, i els de Castelldefels i Gavà 14 cursos cadascú. 
 
ESPECIALITAT CURS
   PERSONES
                              OCUPACIÓ
Agents i Administratius/ves de serveis aeroportuaris
        390
Adm. d’atenció als passatgers, Personal Mobilitat Reduïda, d’equipatges perduts, Agent de facturació i embarcament, operari/a d’aparcament, auxiliar d’atenció rent a car
Auxiliar de sala
        105
Auxiliar de sala
Cambrer/a
        105
Cambrer/a venedor/a, auxiliar de neteja i cuina
Dependent/a
        270
Venedor/a
Vigilant de seguretat
        255
Vigilant de seguretat
Auxiliar de neteja
        180
Auxiliar de neteja d’aeronaus i de terminal de sala
TOTAL
     1.305
 
 
  
Oficina de l’Àrea d’empresa del Servei d’Ocupació de Catalunya a l’aeroport de Barcelona
 
D’altra banda, el Servei d’Ocupació de Catalunya instal·larà properament una oficina en les dependències de l’aeroport de Barcelona per tal d’establir un contacte directe amb les empreses que hi operen regularment amb l’objectiu d’atendre-les i gestionar les seves ofertes d’ocupació i les seves demandes d’assessorament i formació. Alhora, el Departament coordinarà les oficines de Treball per gestionar l’oferta ocupacional i formativa generada.
 
Impacte en l’ocupació
L’obertura de la nova terminal T1 suposarà, entre molts altres impactes, un increment del personal que treballa a les instal·lacions de l’aeroport des del dia de la seva obertura, la qual cosa es traduirà en la contractació de 3.040 persones.
Amb aquest augment, el nombre de persones que treballaran a l’aeroport de Barcelona passarà de les aproximadament 15.000 que en l’actualitat hi treballen, a unes 18.000 persones un cop entri en funcionament la terminal T1.
Els principals serveis que requeriran incrementar el nombre de treballadors/es són:
Principals serveis
Nº pers.
Àrea d’Informàtica
69
Àrea de Medi ambient
 8
Àrea d’Operacions (Handling, conducció passarel·les, assistència sanitària, conducció ambulàncies)
146
Manteniment tècnic serveis Terminal T1
485
Serveis (atenció al públic, transport, ordenació taxis, assistència persones amb mobilitat reduïda, manteniment consignes, carretons portaequipatges, neteja)
661
Activitats comercials (botigues, restauració, aparcaments
636
Seguretat Privada
330
Personal dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat
340
Plantilla d’AENA
365
TOTAL
3.040
 


Documents relacionats


0 comentaris:

Publica un comentari

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Pàgina d'inici

Mi Ping en TotalPing.com