divendres, 23 de gener del 2009

Girbau de Vic anuncia una ERO temporal que afectarà els 380 treballadors de l'empresa


 
El comitè d'empresa de l'empresa Girbau i la direcció de la companyia iniciaran el proper dilluns la negociació d'un expedient temporal d'ocupació (ERO) temporal que afectarà la factoria de Vic, que té uns 380 treballadors. La direcció de la companyia ha assegurat a l'ACN que la mesura es pren davant de “la disminució” de les comandes rebudes. 
Inicialment, segons algunes fonts consultades, l'ERO contemplaria l'aturada de la producció un o dos dies a la setmana. Aquests dos dies els treballadors percebrien una indemnització de l'atur. Girbau SA és una empresa dedicada a la fabricació i venda de maquinària per bugaderies i acabats tèxtils que s'utilitzen en bugaderies professionals, hotels o clíniques (foto, aquest matí).
Anar al web de Girbau

La caiguda de les comandes ha portat a la direcció a fer un pla de reducció de despeses que inclou una reducció dels costos de personal. L'objectiu de la companyia és -segons han explicat fonts de la direcció- poder mantenir “una posició de lideratge al mercat” causant “el mínim perjudici als treballadors”.
 
La setmana passada la direcció de la companyia va comunicar als representants dels treballadors la mesura i aquest proper dilluns s'iniciaran les negociacions. L'objectiu, segons fonts sindicals consultades, seria poder arribar un acord entre les dues parts sobre en quines condicions i en quin període s'aplicarà aquest ERO temporal per poder presentar tota la documentació amb un acord entre les dues parts.
 
La mesura de l'ERO temporal s'ha aplicat també a d'altres empreses mitjanes-grans de la comarca d'Osona a causa de la reducció de les comandes a causa de la situació econòmica. Empreses com Pedro Roquet SA o Fundiciones de Roda van començar la setmana passada l'aturada de la seva producció durant un o dos dies.

FONT: OSONA.COM

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com