dijous, 15 de gener del 2009

Querella Criminal contra la jutgessa Isabel Gallardo per prevaricació amb l'intent d'empresonament d'en David

Comunicat COS:
Benvolgudes companyes i companys, a sota teniu el text de la Querella Criminal que el company David Sànchez, la Coordinadora Obrera Sindical - COS, la Intersindical-CSC, Solidara i els regidors de la CUP de Vilafranca del Penedès, Otger Ametller i Xavi Navarro, presentaran demà matí als jutjats de Barcelona, contra la jutgessa Isabel Gallardo per prevaricació amb l'intent d'empresonament d'en David...

I a sota del tot, teniu la carta que va enviar el David a totes les persones i organitzacions que s'hi van solidaritzar amb ell.

ATUREM L'EMPRESONAMENT D'EN DAVID DE VILAFRANCA!!
LA REPRESSIÓ NO ENS TALLARÀ LES ALES!!
UNA AGRESSIÓ CONTRA UN, UNA AGRESSIÓ CONTRA TOTES!!

_*AL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUNYA*_

_*
*_

Que per mitjà del present escrit formulen la següent *QUERELLA CRIMINAL* per un delicte de *PREVARCIACIÓ JUDICIAL* tipificat a l'art.446 CP, en base als següents*:*

*FETS I FONAMENTS DE DRET*

*PRIMER.- PERSONES QUERELLADES*

La querella s'interposa contra la senyora *ISABEL GALLARDO HERNÁNDEZ*, *MAGISTRADA-JUTGE * del Jutjat Penal núm.15 de Barcelona i, contra la *SECRETARIA JUDICIAL* d'aquest jutjat, sent competent aquest tribunal en virtut de l'art.73.3 LOPJ.

*SEGON**.-* *EN EL JUTJAT PENAL NÚM.15 DE BARCELONA*

En el Jujat Penal núm.15 de Barcelona se segueix l'executòria núm.474/2003 FT contra el senyor Sànchez Díaz per unes penes de 1 any i 6 mesos de presó i, una pena d'arrest de 4 caps de setmana, a les quals va ser condemnat per un delicte de desordres públics, un delicte d'atemptat i una falta de lesions, per sentencia de 1 de desembre del 1999 dictada pel Jutjat Penal núm.13 de Barcelona, confimada per sentència de 26 de juny del 2000 dictada per la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona, en relació a la manifestació antifeixista del 12 d'octubre del 1998.

*TERCER.- PER PROVISIÓ DE 10 D'OCTUBRE DEL 2007*

Per provisió de 10 d'octubre del 2007 la senyora Gallardo acorda desarxivar la causa; després que el 5 de maig del 2006 el Jutjat Penal núm.15 de Barcelona hagués rebut comunicació del Ministerio de Justicia de Madrid, denegant l'indult sol·licitat per l'Ajutament de Vilafranca del Penedès a favor del senyor Sànchez -en base al qual el Jutjat Penal núm.13 de Barcelona havia acordat la suspensió de la pena per interlocutòria de 18 d'octubre del 2000-.

En aquesta mateixa resolució de 10 d'octubre del 2007, la senyora Gallardo acorda "proceder a la ejecución de lo resuelto por el Consejo de Ministros a cuyo efecto, y en primer lugar, se notificará en forma personal al penado el contenido de la resolución recaída, a cuyo efecto se citará de comparecencia ante este Juzgado".

El 6 de maig del 2008, la Secretaria Judicial del Jutjat extén diligència, fent constar que les penes es troben pendents de complir, inserida en la mateixa interlocutòria de 6 de maig del 2008 en virtut de la qual la senyora Gallardo acorda que la responsabilitat penal prescriu el 27 de novembre del 2010 i disposa la detenció i ingrés a presó del senyor Sànchez i ordena la seva busca i captura per part de les Forces de Seguretat de l'Estat.

*QUART.- AL SENYOR SÀNCHEZ NOMÉS SE LI NOTIFICA*

Al senyor Sànchez només se li notifica la interlocutòria de 6 maig del 2008 i, aquesta és notificada el passat 6 de gener del 2009 en el Jutjat de Guàrdia de Vilafranca del Penedès, després de ser detingut i posat a disposició judicial pels mossos d'esquadra, tot i ser els mossos coneixedors que el senyor Sànchez podia ser localitzat al domicili de l'associacio "La Fornal" de Vilafranca on treballa en el servei de bar.

En primer lloc, considerem que la senyora Gallardo ha incorregut en un clar delicte de prevaricació judicial al dictar, per interlocutòria de 6 de maig del 2008, la detenció i ingrés a presó del senyor Sànchez diposant la seva busca i captura, sense que en cap moment se li hagués notificat prèviament al senyor Sànchez el desarxiu de la causa i la denegació de l'indult sol·licitat al seu favor per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès –tal i com la mateixa senyora Gallardo havia acordat per provisió de 10 d'octubre del 2007- situant-lo, d'aquesta manera, en una clara indefensió contrària a l'art.24 CE.

*CINQUÈ.- LA SENYORA GALLARDO I LA SECRETÀRIA *

En segon lloc, la senyora Gallardo i la Secretaria Judicial del Jutjat Penal núm.15 de Barcelona, incorren novament en un delicte de prevaricació judicial al dictar, respectivament, la interlocutòria de 6 de maig del 2008 i diligència de la mateixa data, quan acorden que la responsabilitat penal del senyor Sànchez resta pendent de complir i no prescriu fins el 27 de novembre del 2010.

En efecte, l'art.133 CP estableix que les penes imposades per sentència ferma prescriuen als 5 anys quan són penes menys greus i a l'any quan és una pena lleu.

I, l'art.33 CP estableix que són penes menys greus la presó de 3 mesos fins a 5 anys i pena lleu l'arrest de cap de setmana.

Així doncs, queda clar que des de la data de la fermesa de la sentència, 26 de juny del 2000, fins el 10 d'otubre del 2007 quan s'acorda el desarxiu de la causa i, més endavant, el 6 de maig del 2008, quan s'acorda la detenció i ingrés a presó del senyor Sànchez, havia transcorregut sobradament el temps previst per a la prescripció de les penes a les quals va ser condemnat el senyor Sànchez, havnet-se de procedir a l'arxiu definitiu de la causa i resultant tan la diligència extesa per la Secretària Judicial com la interlocutòria dictada per la senyora Gallardo manifestament injustes.

I, en aquest punt hem de dir que el temps que el Ministeri de Justicia ha necessitat per resoldre l'indult sol·licitat en cap cas pot tenir un efecte perjudicial en contra del senyor Sànchez, ja que d'aquest temps no se li pot atribuir cap mena de responsabilitat al senyor Sànchez i, en cas contrari, se li vulnerarien el seu dret a la tutela judicial efectiva (art.24 CE) així com el principi constitucional de la seguretat jurídica.

*SISE**.- TAN LA SENYORA GALLARDO COM LA SECRETÀRIA*

En tercer lloc, tan la senyora Gallardo com la Secretària Judicial estant cometent un delicte de prevaricació judicial considerant, encara a data d'avui, com a antecedents penals una condemna per un delicte contra la prestació del servei militar obligatori – que s'hauria comés el 22 de gener del 1993-, que va esdevenir ferma el 8 de maig del 1997. Aixi resulta que la cancel·lació d'ofici no s'ha realitzat.

En aquest sentit, la disposició transitòria única de la LO 3/2002 de 22 de maig, per la qual es modifica el Codi Penal de 1995 i la LO 13/1985, de 9 de desembre, del Codi Penal Militar, en matèria de delictes relatius al servei militar i a la prestació social substitutòria, estableix en el segon paràgraf que "En todo caso seran cancelados de oficio, previo informe del Juez o Tribunal sentenciador, los antecedentes penales derivados de dichos delitos incluso en el supuesto de sentencias totalmente ejecutadas".

Independentment que correspongui arxivar aquesta executòria per prescripció de les penes, també hem de manifestar que la decisió de la senyora Gallardo de mantenir, encara a día d'avui, l'ordre d'ingrés a presó, resulta del tot injusta tenint en compte que el senyor Sànchez complia i compleix tots els requisits per a que se li hagués atorgat la suspensió de la pena d'acord amb l'art.81 CP –no antecedents penals computables, suma de penes inferior a 2 anys de presó, impossibilitat de satisfer la responsabilitat civil havent-se acordat la insolvència del senyor Sànchez a aquests efectes-.

I aquí, no hem d'oblidar que la decisió de la senyora Gallardo de mantenir l'ordre d'ingrés a presó, implica donar als antecedents penals per insubmissió al servei militar una conseqüència jurídica tan perjudicial pel senyor Sànchez com el seu ingrés a presó, fet totalment contradictori a una aplicació de les lleis d'acord amb la realitat social i política vigent, tal com correspon d'acord amb l'art. 3 CC.

*SETÈ**.- PER A LA INSTRUCCIÓ*

Per a la instrucció de la present querella sol·licitem que per aquest tribunal s'emeti ofici requerint al Jutjat Penal núm.15 de Barcelona per a que remeti l'expedient corresponent a l'executòria 474/2003 FT seguida contra el senyor Sànchez, en la tramitació de la qual s'han comés les prevaricacions judicials esmentades en el punt anterior.

Per tot això,

*SOL·LICITEM * que es tingui per presentada en temps i forma la present querella criminal, s'admeti la mateixa així com les diligències en ella sol·licitades i, es realitzin els tràmits pertinents per a depurar les responsabilitats criminals de la jutgessa Isabel Gallardo Hernández i la Secretaria Judicial del seu jutjat per un reiterat delicte de prevaricació judicial.

*ALTRESSÍ PRIMER.- SOL·LICITEM * que es practiquin com a primeres diligències per tal de donar protecció al perjudicat, d'acord amb l'art.13 LECr, les següents:

1.- Que es cursi immediatament ordre al Jutjat de Guàrdia d'incidències de Barcelona per a que notifiqui al procurador sotassignant la corresponent resolució judicial d'aquest tribunal per a que el senyor Joan David Sànchez Díaz pugui fer vida normal immediatament, és a dir, que s'anul·li, igualment amb caràcter immediat, l'ordre d'ingrés a presó injustament dictada.

2- Se suspengui, igualment amb caràcter immediat, de les seves funcions a la jutgessa i secretària judicial aquí querellades.

*ALTRESSÍ SEGON.- SOL·LICITEM* que amb la màxima urgència possible se senyali dia i hora per escoltar en declaració a les persones querellades amb presència d'aquestes parts querellants.

*ALTRESSÍ TERCER.- *A efectes de responsabilitat civil, *SOL·LICITEM** es fixi la fiança –en la quantia que aquest tribunal estimi oportuna- per tal d'indemnitzar, en el seu moment processal oportú, el senyor Sànchez pels danys i perjudicis de tota mena que se li estant causant.*


Barcelona a 12 de gener del 2009


  Carta d'en David de La Fornal a les solidàries i solidaris
  <http://davidvilafranca.blogspot.com/2009/01/carta-den-david-de-la-fornal-les.html>


Salut camarades,

Un cop més tornem a trobar-nos davant el que podríem anomenar un cas de quotidianitat repressiva, quotidianitat perquè no ens cansem de repetir que aquests desagradables episodis no són casos aïllats.

La persecució que estic patint aquests dies no és pas pel fet d’haver-me declarat insubmís a l’exèrcit d’ocupació espanyol, com van fer-ho milers de joves en el seu moment; no és per haver-me manifestat el 12 d’octubre de 1998 contra el feixisme, com fem des de fa més de deu anys per aquesta data.

Això és el que ens vol fer creure la jutgessa Isabel Gallardo.

Tampoc no era la bandera espanyola esquinçada a Terrassa el motiu que va portar el company Franki a la presó.

Ni les fotos del rei cremades el que van dur desenes de catalans a l’Audiència Nacional.

No va ser la «llibreta blava» la prova que va engarjolar la Núria Pòrtules.

No acabaríem mai d’enumerar casos similars: els tres de Gràcia, els joves de Torà, els de l’Hospitalet i Sants, la gent de Capellades, els anarquistes, en Jona…

O el cas més dràstic: el de la Marina, en Zigor, la Laura, la Lola i en Diego, que fa anys que estan dispersats per presons franceses i espanyoles.

Tot això són excuses, el veritable motiu és la seva feblesa, la seva por, saben que aquests temps que corren donen la raó a la nostra militància constant.

Saben que no colpegen una persona, saben que colpegen un moviment sencer, com ho esteu demostrant amb les mostres de solidaritat que estic rebent aquests dies.

Torno a repetir-ho: tenen por, tenen por i mostren símptomes de debilitat. Haurien d’haver après que aquests cops repressius creen llaços, teixeixen xarxes, refermen conviccions, generen SOLIDARITAT, en sortim més forts malgrat la putada que suposa entrar a la presó.

Avui em toca a mi, d’aquí a uns dies voldran castigar l’Òscar de la Loke i l’Helena de La Quincalla amb l’excusa de les penes multa. Ho estan fent constantment amb la població migrada, mitjançant les seves lleis racistes.

Poden fer-ho amb qualsevol de vosaltres, tant se val l’excusa, el cas és que estem en el camí correcte i això no ho suporten, és hora de prendre la iniciativa, d’ajuntar-nos com ho estem fent ara, d’aguditzar les contradiccions d’aquest sistema miserable, de mostrar-nos ferms.

Perquè hem pres la humil decisió de no retrocedir!

Perquè la repressió no podrà tallar-nos les ales!

Endavant companys i companyes!

Visca la terra!

11 de gener de 2009
En rebel·lia, David Sànchez

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com