CGT respon al diari La Vanguardia sobre la lluita de TMB
En el dia 4 de març va ser publicat en el diari La Vanguardia un article d’opinió que, a més de desqualificar la lluita dels treballadors de TMB, difon de manera perversa els números de telèfon personals facilitats pel sindicat als mitjans com contacte per a ampliar informació. Tot això amb la finalitat de provocar en els usuaris o lectors una reacció contrària al dret de vaga reconegut.
La publicació aquest article d’opinió està en la mateixa línia que les declaracions abocades per l’Alcalde de Barcelona Jordi Hereu i per la Conselleria de Transports de la Generalitat intentant desacreditar un conflicte laboral provocat exclusivament per la tossuderia de la Direcció de TMB i de l’Ajuntament de Barcelona, del que aquesta empresa depèn, al no voler reconèixer dos drets tan bàsics dels treballadors com són gaudir de dos dies de descans setmanals i la recuperació del poder adquisitiu perdut en els últims anys.
Considerem que tot aquest tipus de maniobres l’única cosa que pretenen és desprestigiar una lluita que actualment els treballadors estan guanyant entre l’opinió pública. En el cas concret de l’article, ens sembla una vergonya, a més d’una falta absoluta d’ètica i de saber fer periodístics, el compadreig mantingut entre les institucions públiques i un mitjà de comunicació, que hauria de vetllar pels interessos de la ciutadania i no posar-se al servei dels patrons en el cas d’una Vaga legítima a la que a més està donant suport una gran part dels usuaris i de l’opinió pública.
Per tot això, us demanem a tota l’afiliació i ens de la CGT que expresseu a la Direcció del diari La Vanguardia la més absoluta indignació davant la manipulació i tergiversació dels fets.
Cartes al director de La Vanguardia: cartas@lavanguardia.es
Defensora del lector de La Vanguardia: defensora@lavanguardia.es
Federació de Transports i Comunicacions (FETYC) de la CGT
CGT respon a La Vanguardia davant l’intent de desprestigiar la lluita de TMB
El 4 de març, el diari La Vanguardia publicava un article d’opinió del seu col·laborador Joaquín Roglan que, de principi a fi, intentava desprestigiar a CGT i a la lluita que sostenen els companys i companyes de TMB pels dos dies de descans setmanals i la recuperació del poder adquisitiu perdut en els últims anys.
La veritat és que no anem a entrar a valorar les afirmacions que es feien en aquest article, especialment perquè no són afirmacions de l’autor. Ens expliquem: Joaquín Roglan ha descobert un nou gènere d’opinió (ja que el text té format de tal) en el qual l’autor no opina. Tot el text està extractat d’un blog (http://buseroshartos.blogspot
No hi ha ni rastre de l’opinió de Roglan, encara que, presumiblement, al dedicar tot l’espai a aquests “buseros farts” i no donar altres visions (la de CGT, per exemple, al ser l’atacada) com demanaria l’ètica periodística, podem pensar que l’autor comparteix aquesta opinió. Per tant, a més de falta d’ètica, estaríem davant un cas clar de covardia: l’autor s’amaga després d’un entrecomillat per si hi ha resposta (“no ho he dit jo, ho han dit ells”, sembla voler-nos dir).
Sospitosament, les afirmacions d’aquests “buseros farts” estan en la mateixa línia que les declaracions abocades per l’Alcalde de Barcelona i per la Conselleria de Transports de la Generalitat. La línia d’intentar desacreditar una lluita legítima que a més l’hi està sent donat suport per una gran part dels usuaris i de l’opinió pública. Insistim: ens resulta sospitós.
Però a més hi ha altre element preocupant en l’article “de Joaquín Roglan”: en el seu últim paràgraf reprodueïx els números de telèfon personals facilitats pel sindicat als mitjans informatius com contacte per a ampliar informació, animant als lectors que truquin per a donar la seva opinió a CGT, “a veure què passa”.
Des del sindicat entenem que aquest paràgraf constitueïx una clara incitació als lectors del diari perquè acorralin als companys que en acompliment de les seves funcions sindicals canalitzen la voluntat col·lectiva dels treballadors de TMB en el seu legítim exercici del dret de vaga.
Així mateix, considerem que aquests fets revesteixen clars indicis d’il·legalitat, havent estat revelats dades privades de diferents persones del sindicat, vulnerant així els seus drets a la intimitat i a la llibertat sindical. Per aquest motiu, CGT estudiarà la possibilitat d’emprendre les accions legals oportunes.
Per a acabar, manifestem la nostra sorpresa al veure textos com el queens ocupa publicats en un mitjà que es pretén seriós. L’ètica i la professionalitat periodístiques van sofrir ahir una greu derrota en La Vanguardia. Creiem totalment necessària una rectificació en les seves pàgines.
Gabinet de Premsa Confederal de la CGT
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]
<< Inici