dimarts, 12 de febrer del 2008

Intersindical-CSC critica que el Suprem espanyol legitimi l'acomiadament basat en la rendibilitat

El sindicat Intersindical-CSC ha criticat una sentčncia recent del Tribunal Suprem espanyol segons la qual un acomiadament que estigui basat en la baixa per malaltia d'un treballador "no és discriminatori" ni atempta contra la dignitat de la persona. La sentčncia ha declarat improcedent i "no nul" l'acomiadament d'una treballadora que havia patit un infart i que havia estat de baixa per aquest motiu. Intersindical-CSC considera que aquesta sentčncia, que crea jurisprudčncia i unifica doctrina sobre aquest tema a l'Estat espanyol, és "una via que facilita als empresaris l'acomiadament dels treballadors quan, segons el seu punt de vista, creguin que ja no són productius o rendibles".

Segons Mŕrius Lleixŕ, de la secció jurídica del sindicat, la sentčncia "pot provocar que les companyies puguin acomiadar sense cap més motiu qualsevol treballador per una simple malaltia comuna". La treballadora havia impugnat l'acomiadament perquč es trobava en situació d'Incapacitat Temporal i entenia que es tractava d'una vulneració dels seus drets fonamentals. El Suprem, pero, ho ha denegat, i ha rebutjat els arguments basats en la vulneració de la integritat física i moral de la treballadora. Lleixŕ considera la sentčncia "un perill" perquč "només dóna importŕncia al criteri de rendibilitat dels treballadors".

Intersindical informa que el Suprem espanyol només ha pogut tenir en compte aquest criteri, ja que segons diu al text "no consta que el treballador hagi estat declarat minusvŕlid, sinó que existeix la conseqüent pčrdua per l'empresa de l'interés productiu del treballador". Per la Intersindical aixň "deixa totalment de banda les causes de la Incapacitat Temporal i té en compte únicament que el treballador ja no és productiu", i per tant facilita "fer acomiadaments pagant indemnitzacions i estalviar-se de readmetre el seu assalariat quan aquest pateix una malaltia que li provoca una baixa mčdica".

El Suprem considera que un treballador només pot demanar la nul·litat d'un acomiadament per vulneració de drets fonamentals quan aquest acabi patint una situació de discapacitat "reconeguda pels organismes pertinents"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com