dimecres, 13 de febrer del 2008

Informació sobre estat de salut dels tres treballadors acomiadats de SEAT

El 13 de febrer, s'ha realitzat una roda de premsa en la seu del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), per a informar sobre l'estat de salut dels tres treballadors acomiadats de SEAT, que estan en vaga de fam des del dilluns 4 de febrer, així com sobre la situació del conflicte.

Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau i representant dels moviments socials ha expressat la solidaritat amb els acomiadats de SEAT, especialment amb els tres treballadors en vaga de fam. Després de denunciar l'actitud de l'empresa SEAT, ha posat de manifest la necessitat de donar una resposta col·lectiva a les polítiques de les multinacionals, que, en el seu afany d'obtenir més beneficis a qualsevol preu, vulneren els drets més elementals de la classe treballadora.

El doctor Josep Mª Sans, membre de l'equip mèdic que atén als vaguistes de fam, ha informat sobre la deterioració que, en la salut dels tres companys, està provocant la vaga de fam que mantenen des de fa ja 10 dies, i sobre els riscos que comporta el perllongament d'aquesta situació. S'adjunta el comunicat mèdic que recull més detalladament la situació dels tres afectats.

Diosdado Toledano, un dels tres treballadors en vaga de fam, ha explicat àmpliament la situació actual del conflicte i ha denunciat a l'empresa SEAT i al Departament de Treball, per la seva falta de voluntat per a afrontar i resoldre el problema. Aiximateix, ha criticat als responsables de CC.OO. i UGT de SEAT, que, en lloc de donar suport als acomiadats, estan oposant-se i boicotejant qualsevol manifestació de suport de la plantilla als afectats. Ha recordat que, dels treballadors que van fer l'opció per a reingresar, queden 66 als quals l'empresa els ha notificat que no pensa readmetre'ls, a més dels treballadors que van guanyar per sentència del TSJC la nul·litat del seu acomiadament i que estan pendents de sentència del Suprem. Finalment, ha manifestat la seva voluntat i la dels seus dos companys, de mantenir la vaga de fam, fins que l'empresa es comprometi a readmetre a tots els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació que desitgin reingresar.

Des del Comitè de Solidaritat reclamem a CC.OO. i UGT que canviïn d'actitud i donin suport i convoquin mobilitzacions exigint el reingrés de tots els acomiadats que en el seu moment van decidir aquesta opció, tal com ells mateixos es van comprometre públicament en el moment de signar l'ERO. Denunciem a l'empresa SEAT per la seva falta d'humanitat i responsabilitat, ja que mentre es nega a complir els seus compromisos, readmetent als acomiadats, continuan realitzant noves contractacions, 30 aquesta mateixa setmana i altres 40 pròximament. Denunciem, també, al Departament de Treball i al Govern de la Generalitat per la seva negativa a intervenir i buscar una solució al conflicte. Novament, demostren la seva complicitat amb els actes irreponsables i il·legals de les empreses multinacionals.

Des de la nostra preocupació per la salut dels nostres tres companys en vaga de fam, el dimecres, a les 18,30 hores, es va celebrar en els locals de CGT, Via Laietana 18 9ª planta, una reunió del Comitè de Solidaritat per a decidir les accions de suport a realitzar en els pròxims dies, de les quals informarem oportunament.

Comitè de Solidaritat amb els acomiadats/des de SEAT

-------------------------------

COMUNICAT MÈDIC

Els Srs. José Mª Requena, Wenceslao Calero, i Diosdado Toledano, en situació de
abstinència alimentaria de forma voluntària des del dilluns 4 de Febrer presenten símptomes d'astènia, debilitat muscular, hipotensió arterial, amb una pèrdua de pes de uns 8 o 10 Kg, signes d?estrès digestiu i afectació metabòlica derivada del dejú perllongat.

El equip mèdic encarregat de l?assistència, assumint la responsabilitat d'informar, controlar i tractar els afectats, seguint els principis ètics i jurídics vigents i des de la imparcialitat, neutralitat i independència manifesta que la situació de restricció nutricional està repercutint en el seu estat de salut de una forma significativa i previsible pels dies transcorreguts.

Posem en coneixement general que s'han activat els dispositius a nivell hospitalari per que puguin rebre la atenció pertinent en cas de que es presenti un agreujament del seu estat que suposi un risc de lesions orgàniques amb potencials seqüeles o presentar signes que impliquin una amenaça vital per a qualsevol dels participants.

Barcelona, 13 de Febrer de 2008

Dra. Isabel Moga
Dr. Robert Casamayor
Dr. Josep M Sans

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com