dilluns, 7 de juliol del 2008

Acord estratègic 2008-2011

Dilluns, 7 de juliol de 2008 - 16:24h

Acord estratègic 2008-2011


Membres del Consell
Membres del Consell

El text, aprovat pel Govern, organitzacions empresarials i sindicats, vol incidir en la millora estructural de l'economia catalana

El Govern de la Generalitat, organitzacions empresarials i sindicats han aprovat la revisió i l'impuls de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana 2008-2011. Es tracta d'un estratègia econòmica per a Catalunya que neix d'un procés de més d'un any de negociacions.

L'objectiu és incidir en la millora estructural de l'economia catalana mitjançant actuacions a llarg termini que permetin transformar-ne el model de competitivitat. El text supera l'acord estratègic aprovat l'any 2005: és més ampli i ambiciós, involucra 11 departaments de la Generalitat i disposa d'uns recursos anuals de més de 7.000 milions d'euros.

Les línies prioritàries de l'acord estratègic són:

  • Innovació i transferència tecnològica. L'objectiu és arribar a un percentatge del 2% del PIB en R+D+I. Es potenciarà el retorn de talents i la recerca.
  • Formació professional. Es potenciarà una FP de qualitat per atreure més estudiants.
  • Èxit escolar. Es vol reduir en cinc punts el fracàs escolar durant els propers quatre anys.
  • Millora del nivell d'anglès: s'en fomentarà l'ensenyament entre el professorat i s'impulsarà a les universitats i als mitjans de comunicació.
  • Millora de les infraestructures estratègiques. Es construiran noves autovies i es canviarà el model aeroportuari.
  • Regulació, competència, simplificació administrativa i contractació pública.
  • Ús racional i de qualitat dels recursos mediambientals. Polítiques d'estalvi i eficiència energètica.
  • Immigració i mercat laboral. Es fomentarà la contractació i la formació en origen i augmentaran les inspeccions per detectar empreses que contractin immigrants sense permís de treball.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com