dimecres, 19 de març del 2008

Els sobreesforços dels sistemes muscular i ossi generen el 37,1% del total d'accidents laborals que hi ha a Catalunya

És important un bon disseny del lloc de treball
És important un bon disseny del lloc de treball

Els sobreesforços dels sistemes muscular i ossi generen el 37,1% del total d'accidents laborals que hi ha a Catalunya

El Departament de Treball ha endegat una campanya per prevenir els problemes musculars i ossis a la feina. Aquests trastorns suposen el 37,1% del conjunt d'accidents de baixa laboral a Catalunya i acostumen a ser el resultat de feines que comporten moviments repetitius, com ara tasques d'oficina davant d'un ordinador o feines de caixer. Els trastorns musculosquelètics van suposar la pèrdua de 940.000 jornades laborals el 2007 i un cost salarial de 72 milions d'euros.

Per evitar aquesta mena de trastorns es recomana el seguiment d'algunes bones pràctiques com fer pauses regulars, disposar de llocs de treball ben dissenyats, conèixer les postures adequades per manipular objectes pesats, valer-se de màquines elevadores o carretons i utilitzar elements de protecció adequats.

La campanya del Departament consistirà en l'emissió de càpsules informatives de televisió, la publicació d'anuncis en premsa i l'edició de fullets informatius que estaran editats en català, castellà, francès, anglès, romanès, àrab i xinès.

" style="width: 13px; height: 7px;" alt="" src="http://www10.gencat.cat/gencat/binaris/bullet_serveis_tcm32-38217.gif" height="7" width="13"> Fullet informatiu sobre transtorns musculosquelètics a la feina


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com