divendres, 5 de desembre del 2008

Prestació de 600 € per a autònoms en atur


  1.  El treballador per compte propi també cobrarà subsidi durant sis mesos

Una prestació per desocupació de 600 euros durant sis mesos per a autònoms que hagin cotitzat el 3% de la base de cotització (entre 24 i 30 euros) durant, almenys, un any. Aquesta és la proposta que, des de fa dos dies, està al damunt de la taula del ministre de Treball, Celestino Corbacho, i que ha estat preparada per la comissió d'experts constituïda pel Govern i els autònoms per articular una prestació per cessament d'activitat per a aquest col.lectiu de treballadors.
Els detalls de la proposta van ser avançats ahir pel president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, moments després que el ministre Corbacho fes al.lusió al citat informe i al compromís del Govern d'articular una prestació per desocupació per a aquest col.lectiu durant aquesta legislatura.

MÚTUES DE TREBALL
En declaracions a la Cadena Ser, Corbacho va insistir que la futura prestació ha de ser de caràcter contributiu, és a dir, que s'haurà d'haver cotitzat per poder cobrar-la. El ministre va dir que el disseny de la prestació encara està en estudi, ja que es tracta d'una qüestió "jurídicament molt complexa". L'objectiu és abordar aquest tema al Consell Estatal de l'Autònom, que es constituirà en dos o tres mesos, així com en el diàleg social. Segons Corbacho, "l'autònom té un problema en aquest país. Té uns determinats nivells de protecció, però no té dret a prestació per cessament d'activitat".
Lorenzo Amor va explicar que, en la proposta dels experts, es planteja que la prestació sigui gestionada per les mútues de treball. Parla d'una percepció del 75% de la base liquidable (equivalent a 600 euros en la majoria dels casos) que podria percebre's després d'haver cotitzat, com a mínim, durant un any. Segons el president d'ATA, la iniciativa de la comissió podria servir de base al Govern per elaborar un projecte de llei que, en la seva opinió, hauria de ser tramitat per via d'urgència. "Els grups parlamentaris no ens defraudaran", va apuntar.
Segons els autònoms, la proposta que està sobre la taula respon als principis de contributivitat, solidaritat i sostenibilitat financera, ja que no requereix aportació dels Pressupostos de l'Estat. "No es pot dir que no a una prestació que es pot finançar. Ningú pot dir no a l'atur per als autònoms per aquest motiu perquè els experts han demostrat que és autofinançable", va explicar Amor.
Representants del col.lectiu d'autònoms es reuniran avui amb la secretària general d'Ocupació, Maravillas Rojo, a qui demanaran una línia de crèdits de l'ICO de 12.000 milions per a desocupats que vulguin emprendre un negoci.

SALARI MÍNIM DE
800€ El ministre de Treball també es va referir ahir al compromís electoral socialista d'elevar el salari mínim interprofessional (SMI) a 800 euros durant aquesta legislatura, el 2012. Abans de finalitzar l'any, el Govern negociarà en el diàleg social la pujada per al 2009 de l'SMI, ara situat en 600 euros al mes. El ministre va confiar a aconseguir un acord per a una pujada "raonable" en un termini de dues setmanes. CCOO i UGT demanen que l'SMI arribi el 2009 a 648 euros (en 14 pagues), cosa que suposaria una pujada del 8%.


FONT: ELPERIODICO.CAT

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com