dimarts, 8 de novembre del 2011

Informacions sobre cooperativisme

Fes Coop: Cooperativisme a l’escola

El Departament d’Empresa i Ocupació i les entitats representatives de l’economia social i cooperativa llancen, en el marc del projecte Innovació Cooperativa, el programa Fes Coop, que té com a objecte donar a conèixer l’empresa d’economia cooperativa entre l’alumnat de secundària, primer de batxillerat i cicles formatius dels Instituts d’educació secundària i centres educatius de Catalunya. El programa consta de tres accions: tallers presencials amb especialistes en cooperativisme; simulador per a la creació d’un pla d’empresa cooperatiu, entorn virtual d’aprenentatge i un concurs de plans d’empresa cooperativa.

Finançament per a l’emprenedoria social

El conseller d’Empresa i Ocupació clausurarà la I Jornada Internacional per al Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social que tindrà lloc el proper 7 de novembre. La jornada vol afavorir un espai permanent de reflexió, coneixement i cooperació en l’àmbit finançament de l’emprenedoria, l’empresa i la innovació social. Aquesta iniciativa neix en el marc del Programa de Suport a l’Emprenedoria Social que promou la Generalitat de Catalunya amb el suport del Fons Social Europeu.

I Jornada sobre Cooperativisme a Vilafranca del Penedès

El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom va participar, juntament amb l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, en la I Jornada sobre Cooperativisme que es va celebrar, amb èxit de públic, a Vilafranca del Penedès el passat 27 d’octubre. La jornada s’emmarca en el desplegament del Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa que es va iniciar el 2010 amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació.

Estratègies d’Innovació cooperativa

El 5 de novembre s’inicien les sessions formatives d’Innovació Cooperativa adreçades a persones amb càrrecs de responsabilitat a empreses d’economia cooperativa, especialment les relacionades amb l’àmbit de la definició i planificació estratègica. Aquesta actuació forma part del programa Innovació Cooperativa.

Oli contra el càncer de mama

El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom va presidir la Jornada “Oli d’oliva verga extra, prevenció contra el càncer de mama”, celebrada el passat 19 d’octubre en ocasió del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, per tal de donar a conèixer els beneficis del consum d’oli verge extra per a la salut i el seu efecte protector en relació amb el càncer de mama. La jornada la va organitzar la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Esmorzars-Col·loqui sobre innovació

El 9 de novembre tindrà lloc el primer d’un cicle de quatre esmorzars per reflexionar amb experts i professionals al voltant de la innovació de forma sistèmica en les empreses d’economia cooperativa. Aquesta actuació forma part del programa Innovació Cooperativa

Notícies

 

Novetat en terres i cooperativisme per a les cooperatives agràries

Un nou repte assolit per a les cooperatives interessades en què els seus treballadors puguin treballar a les terres dels seus socis. Les cooperatives agràries ja poden realitzar labors agràries o altres anàlogues amb el seu propi personal en les finques dels socis i a favor dels socis de la cooperativa.
La Llei 2/2011, de 4 de març, d’Economia Sostenible, en el seu article 93, apartat 2, lletra d), és la normativa que permet aquesta prestació de serveis per part de la cooperativa. A Catalunya, s'ha reforçat aquesta proposta a través del projecte de llei de simplificació i millora de la regulació, mitjançant el qual es proposa la modificació de l’article 93.2 de la Llei catalana de cooperatives, a fi d’aclarir que la nova redacció de l’article 93.2.d) feta per la Llei d’economia sostenible és d’aplicació a Catalunya.
La FCAC assessora a les persones sòcies i empreses interessades en portar-ho a terme.

Neix Xarxa Gedi, SCCL, cooperativa de segon grau i d’iniciativa social

La Xarxa Gedi és una nova cooperativa dedicada a activitats diversificades de serveis d’atenció a les persones, a serveis d’enginyeria, construcció i de gestió alimentària. Els seus membres promotors són les cooperatives Esport 6, Àbac Assessorament Cooperatiu, Project Haus, Frescoop, AEMA, Gedi Gestió i Disseny, i EI Gestió d’activitats d’Integració.

Es convoca la II Edició dels Premis Manel Arroyo

Els Premis Manuel Arroyo, inspirats en els valors de transformació, cooperació, emprenedoria i compromís, tenen com a objectiu donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors. Les candidatures es poden presentar a través del web oficial dels premis fins al dia 30 de desembre de 2011.

Cloenda de Social Coop a Lleida

El proper 9 de novembre se celebra la jornada de cloenda de Social Coop, el projecte que dóna continuïtat pràctica al què durant el 2010 va iniciar la Fundació del Món Rural (FMR), i al qual es van sumar Ara_Coop, SCCL, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Fundació Catalana de Cooperació, al voltant de les possibilitats que ofereix l’atenció a la gent gran per generar ocupació femenina en el territori i com les cooperatives agràries poden tenir un paper dinamitzador en aquesta oferta. En aquest projecte hi participen també les Federacions Agràries de València, Aragó,Astúries, Galícia i Extremadura.

Mataró aposta pel cooperativisme

Al llarg del 2011, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró s’estan desenvolupant accions de dinamització per al foment de l’economia cooperativa. Un dels resultats més destacats és la creació de 9 cooperatives a la comarca del Maresme al llarg del primer semestre així com accions per a la cooperativització dels serveis en el sector marítim, en l’àmbit de les licitacions públiques i l’organització, conjuntament amb Tecnocampus i Innovació Cooperativa d’un curs per a l’assessorament d’empreses cooperatives per tècnics de promoció econòmica de la comarca del Maresme.

Una cooperativa de pediatres dóna servei al Pirineu a través d'Internet

La cooperativa Pediatria dels Pirineus, SCCL, ha creat un nou servei per garantir l'atenció pediàtrica, primària i hospitalària en una zona, la del Pirineu, on històricament hi ha hagut dificultats per assegurar la cobertura a tota la població de manera permanent. Participen en el projecte el Departament de Salut, la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell, l’Institut Català de la Salut i l’Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, i a títol personal, el professionals de la Societat Cooperativa Catalana Limitada Professional Pediatria dels Pirineus i de l'Hospital Sant Joan de Déu.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici

Mi Ping en TotalPing.com